Een team bestaat minimaal uit een coureur, monteur, teamleider en een PR-medewerker die voor publiciteit en extra sponsors zorgt.
De teamleden werken samen aan het onderhoud van de kart, aan innovatie-opdrachten, teamkleding en communicatie.
Teams in de greenkart-klasse bouwen hun eigen kart. Het buizenframe wordt in losse onderdelen of als kant-en-klaar element aangeleverd.
Er is een online bouwhandleiding beschikbaar en leerlingen kunnen gebruik maken van het online lesmateriaal (Techno Skils) van het Consortium Beroepsonderwijs.
Voor de onderbouw vmbo en voor havo/vwo-leerlingen wordt er gewerkt aan Praktische Profiel Opdrachten, Technasiumopdrachten en bèta-lesmateriaal (o.a. natuurkunde).
Greenkarts gaan maximaal 25 km per uur.
Teams in deze klasse rijden met karts op basis van het chassis van een superkart of 125cc schakelkart. Deze karts zijn elektrisch aangedreven. Dit schooljaar zijn er twee teams die voor het eerst een kart bouwen die op waterstof rijdt: hydrokarts.
De studenten onderhouden de kart en zorgen ervoor dat de kart technisch wordt doorontwikkeld. De meeste docenten en begeleiders hebben lesopdrachten ontwikkeld die aansluiten bij het curriculum. Zo is meedoen in het kartteam echt contextrijk onderwijs.
De superkarts gaan maximaal 65 km per uur.
GreenKarting is de verzamelnaam voor verschillende onderwijsprogramma's met karts die rijden op groene energie. GreenKarting bestaat al sinds 2010 en kent deelnemende scholen in heel Nederland.
Doel van GreenKarting is jongeren in contact te brengen met duurzame energie en duurzame mobiliteit. De verschillende klassen bieden scholen de mogelijkheid om hun leerlingen, scholieren en studenten een actueel en contextrijk onderwijsprogramma aan te bieden.
GreenKarting is een initiatief van Techportal
contactpersoon: Erik de Mink
Premium partner redesign.life foundation
contactpersoon: Mecheline Leijten
© GreenKarting | Techportal 2025 - Alle rechten voorbehouden