MEEDOEN MET

GREENKARTING?

Meedoen als school

  • Welke scholen kunnen meedoen?

    Alle scholen in het voortgezet onderwijs kunnen meedoen met het GreenKarting scholenprogramma. 

    Het onderwijsprogramma is breed opgezet en daardoor geschikt voor vmbo-techniek, vmbo-tl, havo en vwo.

    De school hoeft geen lid te zijn van het Consortium BO, Electude of Technasium.

  • Hoe moet ik me aanmelden?

    Neem contact op met Cees Bak. Hij is contactpersoon voor de scholen en geeft antwoord op je vragen. Cees ondersteunt de scholen tijdens het bouwproces en is te bereiken voor antwoorden op praktische vragen. Er is lesmateriaal voor het technisch vmbo en voor het voortgezet onderwijs.

  • Hoe kan ik een Greenkart bestellen?

    Neem eerst contact op met Cees Bak van CBAT om je interesse kenbaar te maken.

    Via het bestelformulier kun je vervolgens jouw kart bestellen.


  • Hoe kan ik losse kartonderdelen bestellen?

    Losse onderdelen kun je via dit bestelformulier aanschaffen. 


  • Wat kost een kart en wat krijg ik daarvoor?

    Een kart kost € 5.500,- Voor dit bedrag krijg je het gelaste frame en alle basis onderdelen: Van wielen tot stuur en van accu tot motor. Alles wordt na ontvangst van betaling afgeleverd op school. Bij het bouwpakket zit tien uur advies en ondersteuning op school door Cees Bak van CBAT.

  • Hoe kan ik de kart financieren?

    De school betaalt de kart uit eigen middelen. Denk daarbij aan budget voor lesmateriaal. De school kan de kart ook laten betalen door bedrijven (sponsoring). 


    STO: Er zijn vmbo-scholen die het Greenkarting programma opvoeren in de plannen voor de subsidieregeling Sterk Techniek Onderwijs (STO). In het STO-plan 2025 - 2029 moet aandacht zijn voor verduurzaming. GreenKarting is bij uitstek een onderwijsprogramma waarbij duurzaamheid en duurzame technologie centraal staat. Informeer in jouw regio naar de STO-mogelijkheden.


    Techkwadraat: mavo/vmbo-tl, havo- en vwo-scholen kunnen via de subsidieregeling Techkwadraat budget aanvragen om de kosten van hun GreenKarting-programma te dekken. Informeer in jouw regio naar de Techkwadraat-mogelijkheden.

  • Wie is mijn contactpersoon?

    Achter het Greenkarting programma staat een team van experts. Elk lid heeft zijn eigen specialiteit. Bekijk de contactpagina.

  • Hoe ziet het onderwijsmateriaal er uit?

    Algemeen: Er is een docentenhandleiding waarmee je als docent stap voor stap door het proces wordt meegenomen. Van het moment dat het bouwpakket in de klas staat tot het moment dat je gaat rijden op een testdag of track day. De handleiding bevat tips, spel- en gedragsregels en een technisch reglement.


    Voortgezet onderwijs: Er is voor alle deelnemende scholen een digitale bouwhandleiding van de Greenkart.


    Vmbo-techniek:  De basis bouwhandleiding  is door het Consortium BO en Electude uitgerust met specifieke PIE- en M&T-lessen en opdrachten. Ben je lid van Electude of het Consortium BO, dan kun je hievan gebruik maken.  


    Technasia: Er wordt gewerkt aan opdrachten voor Technasia. Meer informatie volgt.


    Ga naar de pagina Onderwijs en bekijk de bouwhandleiding en het lesmateriaal voor de Greenkarts.

Meedoen als bedrijf

Hoe kan mijn bedrijf meedoen aan Greenkarting?


Meedoen als maatschappelijk partner

Bedrijven kunnen meedoen als maatschappelijk partner van redesign life Foundation. Voor informatie over de mogelijkheden en kosten neemt u contact op met Mecheline Leijten. Of gaat u naar redesign.life Foundation.


Meedoen als sponsor of partner van een schoolteam

Bedrijven kunnen ook direct betrokken zijn bij een schoolteam. Bijvoorbeeld als leverancier van kennis, materialen of financieel sponsor. U zoekt dan rechtstreeks contact met de school van het kartteam. Bekijk het overzicht van de Greenkarts teams en de Superkarts teams.

Share by: