De Greenkarts staan centraal in lesmateriaal dat is ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Zo is de kart te koppelen aan het profiel Produceren, Installeren & Energie (PIE) en Mobiliteit &Transport (M&T). En is het een onderwerp om Technasium-opdrachten of Praktische Profiel Opdrachten uit te voeren.
Bij aanschaf van een Greenkart hebben alle scholen toegang tot de online bouwhandleiding. Aan de hand van beschrijvingen en 3D tekeningen bouwen de teams hun kart. De handleiding is door alle teams te gebruiken. Vraag
docenten-bouwhandleiding aan.
Het Consortium Beroepsonderwijs heeft de bouwhandleiding verrijkt met Techno Skils. Dit zijn online lessen waarmee de Greenkart wordt gekoppeld aan het vmbo-profiel Produceren, Installeren & Energie (PIE). Alleen voor leden van het Consortium.
Electude Educatie heeft de de bouwhandleiding verrijkt met Connect-modules. Dit is online lesmateriaal waarmee de Greenkart wordt gekoppeld aan het vmbo-profiel Mobiliteit & Transport (M&T). De lesmodules
zijn alleen beschikbaar voor leden van Electude.
Vmbo-scholen schrijven i.s.m. het Consortium Beroepsonderwijs opdrachten waarmee leerlingen in de onderbouw zich voor hun studierichting oriënteren op de te kiezen profielen. De Greenkart speelt daarin een centrale rol.
Bekijk de eerste PPO's.
Bij een praktijkgericht programma voeren leerlingen praktische, levensechte en realistische opdrachten uit bij of voor bedrijven en instellingen) binnen en buiten school. De Greenkart kan centraal staan bij deze opdrachten. Deel jouw PGP met andere scholen. Mail ons
Op het Technasium werk je in het vak Onderzoek & Ontwerpen aan actuele bèta-technische projecten die ertoe doen. Zo'n project kan heel goed betrekking hebben op de Greenkart! O&O is een erkend examenvak met een officiële lesbevoegdheid voor docenten. Deel jouw O&O-opdracht met andere scholen. Mail ons
Leerlingen in de onderbouw maken kennis met duurzame technologie. Ze werken aan opdrachten waarbij de Greenkart centraal staat en leren zo wis- en natuurkundige formules toe te passen. Deel jouw lessen met andere scholen. Mail ons
In samenwerking met de KNAF biedt GreenKarting deelnemers de gelegenheid baanofficial te worden. Leerlingen volgen op het circuit of via de KNAF-website de online basistraining en mogen zich na succesvolle afronding hiervan aspirant baanoffical noemen.
Met de KNAF-licentie op zak mag je als baanofficial vlaggen tijdens de GreenKarting testdagen en Track Days. De baanofficials werken op de rijdagen samen met de wedstrijdleiding / KNAF.
Om baan official te worden voor kartwedstrijden ben je minimaal 16 jaar. Voor behoud van je licentie dien je minimaal op 3 evenementdagen in drie kalenderjaren als official dienst te doen.
Technisch reglement
Het GreenKarting-programma voor de Greenkarts heeft een uitgebreide docentenhandleiding. Wij nemen je stap voor stap mee in het proces op school en leggen de spelregels en het technisch reglement uit.
GreenKarting is de verzamelnaam voor verschillende onderwijsprogramma's met karts die rijden op groene energie. GreenKarting bestaat al sinds 2010 en kent deelnemende scholen in heel Nederland.
Doel van GreenKarting is jongeren in contact te brengen met duurzame energie en duurzame mobiliteit. De verschillende klassen bieden scholen de mogelijkheid om hun leerlingen, scholieren en studenten een actueel en contextrijk onderwijsprogramma aan te bieden.
GreenKarting is een initiatief van Techportal
contactpersoon: Erik de Mink
Premium partner redesign.life foundation
contactpersoon: Mecheline Leijten
© GreenKarting | Techportal 2025 - Alle rechten voorbehouden